Nutriční hodnoty (Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 134,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
Tuky | 37,50 g |
– nasycené | 17,88 g |
– nenasycené | 18,54 g |
–– mononenasycené | 15,24 g |
–– polynenasycené | 3,30 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 10,50 g |
– cukry | 1,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g zadního hovězího v celku | Hovězí kýta | 600 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
60 ml 60 ml balzamika | ||
350 ml 350 ml červeného vína | Víno červené suché | 350 ml |
10 kuliček 10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého bobkového listu (nebo 1 celý) | Bobkový list mletý | |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny (nebo mražené) | Mrkev čerstvá | |
vývar dle potřeby | Vývar masový | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce nastrouhaného perníku | Perník | |
cukr dle chuti | Cukr bílý |