Nutriční hodnoty (Řecká špenátová rýže)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 294 kJ / 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,58 g |
Tuky | 48,88 g |
– nasycené | 20,54 g |
– nenasycené | 27,75 g |
–– mononenasycené | 23,86 g |
–– polynenasycené | 3,89 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 8,91 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,49 g |
– cukry | 5,98 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml rýže basmati | Rýže basmati loupaná | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
100 100 g balení Bio baby špenátu | Baby špenát | |
350 ml 350 ml vývaru na podléváni | Vývar masový | 350 ml |
0,5 0,5 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
trochu trochu citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
sýr feta (volitelně) | Sýr feta |