Nutriční hodnoty (Žampionový krém se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 245 kJ / 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,40 g |
Tuky | 21,72 g |
– nasycené | 7,13 g |
– nenasycené | 13,86 g |
–– mononenasycené | 9,86 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 41,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 575 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 43,82 g |
– cukry | 12,90 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g žampionů | Žampion čerstvý | 350 g |
2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cm silný plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
3 stonky 3 stonky libečku (delší mladé) | Libeček čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 plátek 1 plátek másla (1cm silný) | Máslo kravské | 10 g |
700 ml 700 ml vody | Voda | 700 ml |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
1 1 hrst nasekaných lístků libečku | Libeček čerstvý | |
krutony (rohlíkové) | Krutony |