Nutriční hodnoty (Letní, osvěžující okurkové gazpacho)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 549 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 5,84 g |
– nasycené | 3,56 g |
– nenasycené | 1,85 g |
–– mononenasycené | 1,50 g |
–– polynenasycené | 0,35 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 12,68 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 12,93 g |
– cukry | 4,29 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 okurka hadovka | Okurka salátová čerstvá | |
1 1 zelená pálivá paprička | Chilli paprička čerstvá | |
1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 1 zralé avokádo | Avokádo čerstvé | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce limetové šťávy | Šťáva z limetky | 22.5 ml |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
6 6 lískových ořechů nebo mandlí | Lískový ořech | |
několik kuliček kuliček růžového pepře | Pepř růžový | |
olivový olej na pokapání | Olej olivový | |
pár lístků lístků bazalky (nebo kopru) | Bazalka čerstvá |