Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Letní, osvěžující okurkové gazpacho)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie549 kJ /
131 kcal
Bílkoviny4,40 g
– z toho živočišné bílkoviny1,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,00 g
Tuky5,84 g
– nasycené3,56 g
– nenasycené1,85 g
–– mononenasycené1,50 g
–– polynenasycené0,35 g
––– omega 30,05 g
Vláknina12,68 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy12,93 g
– cukry4,29 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 okurka hadovka Okurka salátová čerstvá
1 1 zelená pálivá paprička Chilli paprička čerstvá
1 svazek 1 svazek jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá 120 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 1 zralé avokádo Avokádo čerstvé
1-2 lžíce 1-2 lžíce limetové šťávy Šťáva z limetky 22.5 ml
sůl (dle chuti) Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 50 ml
6 6 lískových ořechů nebo mandlí Lískový ořech
několik kuliček kuliček růžového pepře Pepř růžový
olivový olej na pokapání Olej olivový
pár lístků lístků bazalky (nebo kopru) Bazalka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.