Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s rýží a vejci)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 560 kJ /
1 329 kcal
Bílkoviny46,18 g
– z toho živočišné bílkoviny28,44 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,74 g
Tuky41,24 g
– nasycené15,57 g
– nenasycené19,23 g
–– mononenasycené13,65 g
–– polynenasycené5,58 g
––– omega 30,87 g
Vláknina13,49 g
Cholesterol 673 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy188,86 g
– cukry15,20 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 plátek 1 plátek celeru (1cm silný) Celer bulva čerstvá
1 1 větší brambora Brambor zimní 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
2 snítky 2 snítky libečku Libeček čerstvý
1 plátek 1 plátek másla (1 cm silný) Máslo kravské 10 g
1 lžička 1 lžička oleje Olej řepkový 5 ml
1 l 1 l vývaru (nebo vody) Vývar masový 1000 ml
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
2-3 2-3 vejce Vejce slepičí 175 g
200 g 200 g uvařené rýže Rýže bílá 200 g
1 1 hrst nasekaných lístků libečku (nebo petrželky) Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.