Nutriční hodnoty (Jablečný koláč naruby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 9 989 kJ / 2 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,30 g |
Tuky | 62,86 g |
– nasycené | 28,70 g |
– nenasycené | 25,75 g |
–– mononenasycené | 20,07 g |
–– polynenasycené | 5,68 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 879 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 391,05 g |
– cukry | 254,95 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
90 g 90 g cukru krupice | Cukr bílý | 90 g |
50 g 50 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
4 4 větší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
8 lžic 8 lžic strouhanky | Strouhanka pšeničná | 120 g |
4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 30 g |
1 lžička 1 lžička rumu | Rum | 5 ml |
citrónová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
tuk na vymazání | Margarín | |
strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná |