Nutriční hodnoty (Hovězí steak s liškami na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 24 548 kJ / 5 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g |
Tuky | 632,52 g |
– nasycené | 406,78 g |
– nenasycené | 218,08 g |
–– mononenasycené | 201,74 g |
–– polynenasycené | 16,34 g |
––– omega 3 | 2,32 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,94 g |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,24 g |
– cukry | 8,60 g |
––– laktóza | 6,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 steaky 2 steaky z vyzrálého kvalitního hovězího masa | Hovězí kýta | |
1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
2 2 tenké plátky másla | Máslo kravské | 2 g |
hrubá sůl | Sůl mořská | |
čerstvě drcený černý kampotský pepř | Pepř černý | |
150 g 150 g lišek | Liška obecná čerstvá | 150 g |
10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
50 g 50 g šalotky | Šalotka čerstvá | 50 g |
česnek (podle chuti) | Česnek čerstvý | |
1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
100 ml 100 ml bílého vina | Víno bílé suché | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
100 ml 100 ml vývaru (nebo šťáva z pánve po mase) | Vývar masový | 100 ml |
3 kostičky 3 kostičky vychlazeného másla | Máslo kravské | 750 g |
listová petrželka | Petržel nať čerstvá |