Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pórková polévka s jarní cibulkou a žampiony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie1 397 kJ /
334 kcal
Bílkoviny9,87 g
– z toho živočišné bílkoviny6,77 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,10 g
Tuky19,84 g
– nasycené12,64 g
– nenasycené6,92 g
–– mononenasycené4,58 g
–– polynenasycené2,34 g
––– omega 30,39 g
Vláknina2,53 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,68 g
– cukry1,34 g
––– laktóza0,12 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 pórek (bílá a světlá část) Pórek čerstvý
1 1 jarní cibulka Cibulka jarní čerstvá
15 g 15 g másla Máslo kravské 15 g
1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 11 g
sůl (dle chuti) Sůl mořská
2 2 střední brambory Brambor zimní 100 g
4 4 větší žampiony Žampion čerstvý
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 litr 1 litr vývaru (nebo vody) Vývar masový 1000 ml
libeček (nebo petrželka) Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.