Nutriční hodnoty (Pórková polévka s jarní cibulkou a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 397 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,10 g |
Tuky | 19,84 g |
– nasycené | 12,64 g |
– nenasycené | 6,92 g |
–– mononenasycené | 4,58 g |
–– polynenasycené | 2,34 g |
––– omega 3 | 0,39 g |
Vláknina | 2,53 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 27,68 g |
– cukry | 1,34 g |
––– laktóza | 0,12 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 pórek (bílá a světlá část) | Pórek čerstvý | |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
15 g 15 g másla | Máslo kravské | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
4 4 větší žampiony | Žampion čerstvý | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 litr 1 litr vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |