Nutriční hodnoty (Makovky – šneky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 12 038 kJ / 2 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,75 g |
Tuky | 81,07 g |
– nasycené | 36,07 g |
– nenasycené | 41,83 g |
–– mononenasycené | 29,65 g |
–– polynenasycené | 12,18 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 119 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 465,75 g |
– cukry | 125,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g vody | Voda | 100 ml |
15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
necelá lžička lžička sladěnky | Sladěnka | |
130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
120 g 120 g vody | Voda | 120 ml |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek zůstane na pomazání před pečením) | Vejce slepičí | 15 g |
370 g 370 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 370 g |
70 g 70 g sádla | Sádlo vepřové | 70 g |
zbytek vejce | Vejce slepičí | |
celý mák | Mák modrý |