Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makovky – šneky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie12 038 kJ /
2 877 kcal
Bílkoviny63,01 g
– z toho živočišné bílkoviny3,26 g
– z toho rostlinné bílkoviny59,75 g
Tuky81,07 g
– nasycené36,07 g
– nenasycené41,83 g
–– mononenasycené29,65 g
–– polynenasycené12,18 g
––– omega 30,58 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 119 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy465,75 g
– cukry125,30 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g vody Voda 100 ml
15 g 15 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 15 g
necelá lžička lžička sladěnky Sladěnka
130 g 130 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 130 g
120 g 120 g vody Voda 120 ml
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
špetka špetka soli Sůl mořská
1 lžíce 1 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek zůstane na pomazání před pečením) Vejce slepičí 15 g
370 g 370 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 370 g
70 g 70 g sádla Sádlo vepřové 70 g
zbytek vejce Vejce slepičí
celý mák Mák modrý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.