Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Cuketová polévka s fazolemi a koprem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie2 805 kJ /
670 kcal
Bílkoviny10,22 g
– z toho živočišné bílkoviny1,82 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,40 g
Tuky51,42 g
– nasycené26,23 g
– nenasycené24,50 g
–– mononenasycené21,06 g
–– polynenasycené3,44 g
––– omega 30,14 g
Vláknina18,48 g
Cholesterol 61 mg
Sodík 878 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy36,51 g
– cukry16,92 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g očištěné cukety Cuketa čerstvá 500 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 vetší brambor Brambor zimní 50 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
50 g 50 g slaniny Špek 50 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1,2-1,5 l 1,2-1,5 l zeleninového nebo masového vývaru
1-2 plechovky 1-2 plechovky fazolí ve slaném nálevu Fazole v konzervě
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 špetka 1 špetka kurkumy Kurkuma mletá
1 snítka 1 snítka libečku Libeček čerstvý
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
smetana 31 31 % dle chuti Smetana kravská sladká 12%
2-3 lžíce 2-3 lžíce nasekaného kopru Kopr nať čerstvý 37.5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.