Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřové kotlety s balzamiko-javorovým přelivem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie1 807 kJ /
432 kcal
Bílkoviny3,53 g
– z toho živočišné bílkoviny0,97 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,56 g
Tuky20,63 g
– nasycené8,62 g
– nenasycené11,65 g
–– mononenasycené8,09 g
–– polynenasycené3,56 g
––– omega 30,15 g
Vláknina4,68 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy56,04 g
– cukry9,15 g
––– laktóza0,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vepřové kotlety s kostí Vepřová kotleta s kostí
sůl (podle chuti) Sůl mořská
2 lžičky 2 lžičky čerstvě nahrubo drcené směsi pepřů (kampotský, sečuán, růžový, zelený) Pepř černý 10 g
1 lžička 1 lžička opražených a drcených semen koriandru (není nutné) Koriandr semena 5 g
1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo oleje) Sádlo vepřové 15 g
škrob na poprášení Bramborový škrob
80 ml 80 ml tmavého balzamikového octa Ocet balsamikový bílý 80 ml
1 lžíce 1 lžíce javorového sirupu Sirup javorový 15 ml
100 ml 100 ml hovězího vývaru Vývar hovězí 100 ml
1 lžička 1 lžička hořčice Hořčice plnotučná 5 g
1 stroužek 1 stroužek česneku (rozdrceného) Česnek čerstvý 7 g
1 špetka 1 špetka sušeného tymiánu Tymián sušený
1/2 lžičky 1/2 lžičky škrobu rozmíchaného v 1 lžíci vody Bramborový škrob 2.5 g
1 1 malá lžička studeného másla Máslo kravské 1 g
čerstvý rozmarýn Rozmarýn čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.