Nutriční hodnoty (Krémová kedlubnová polévka se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 813 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,02 g |
Tuky | 66,27 g |
– nasycené | 42,08 g |
– nenasycené | 22,08 g |
–– mononenasycené | 18,21 g |
–– polynenasycené | 3,87 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 12,54 g |
Cholesterol | 196 mg |
Sodík | 868 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 39,18 g |
– cukry | 26,07 g |
––– laktóza | 14,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 větší kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
1 kelímek 1 kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
70 g 70 g strouhaného sýra (zhruba) | Sýr kravský tvrdý 30% | 70 g |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
nasekaná petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
chléb (na krutonky) | Chléb pšeničný kváskový |