Nutriční hodnoty (Churros podle Maršálka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 9 068 kJ / 2 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,25 g |
Tuky | 127,88 g |
– nasycené | 40,86 g |
– nenasycené | 75,15 g |
–– mononenasycené | 63,62 g |
–– polynenasycené | 11,53 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 854 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 3,91 g |
Sacharidy | 193,24 g |
– cukry | 89,02 g |
––– laktóza | 11,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
80 g 80 g vody | Voda | 80 ml |
80 g 80 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
60 g 60 g olivového oleje (dala jsem máslo místo oleje) | Olej olivový | 60 ml |
10 g 10 g cukru krupice | Cukr bílý | 10 g |
3 g 3 g soli | Sůl mořská | 3 g |
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
3 3 vejce M | Vejce slepičí | 210 g |
olej na smažení | Olej řepkový | |
200 ml 200 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
100 g 100 g kvalitní hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
1 kapka 1 kapka vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | |
skořicový cukr smíchaný s trochou krupicového na obalení | Cukr skořicový |