Nutriční hodnoty (Květáková polévka s kedlubnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 443 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,40 g |
Tuky | 83,90 g |
– nasycené | 53,48 g |
– nenasycené | 28,97 g |
–– mononenasycené | 26,25 g |
–– polynenasycené | 2,72 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 22,45 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 43,40 g |
– cukry | 25,60 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g květáku | Květák čerstvý | 600 g |
200 g 200 g kedlubny | Kedluben čerstvý | 200 g |
50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
na špičku nože na špičku nože mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
trochu trochu celého kmínu | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
nať lahůdkové cibule | Cibulka jarní nať čerstvá |