Nutriční hodnoty (Omáčka z lahůdkové cibule a pesta z pažitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 573 kJ / 2 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,28 g |
Tuky | 203,81 g |
– nasycené | 68,46 g |
– nenasycené | 127,66 g |
–– mononenasycené | 95,35 g |
–– polynenasycené | 32,31 g |
––– omega 3 | 9,93 g |
Vláknina | 9,02 g |
Cholesterol | 301 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,25 g |
Sacharidy | 34,26 g |
– cukry | 9,22 g |
––– laktóza | 7,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 lahůdkových cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce pesta z pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
1 kelímek 1 kelímek smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
150 g 150 g pažitky (i mražené) | Pažitka čerstvá | 150 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
5 g 5 g soli | Sůl mořská | 5 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |