Nutriční hodnoty (Jelení kýta s houbami, bramborovými plackami a omáčkou z portského vína)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 474 kJ / 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,75 g |
Tuky | 7,86 g |
– nasycené | 1,82 g |
– nenasycené | 3,50 g |
–– mononenasycené | 2,80 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 58,30 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 porce 2 porce jelení kýty | Jelení kýta | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
olej | Olej řepkový | |
máslo | Máslo kravské | |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
150 ml 150 ml portského vína (podle potřeby) | Víno portské | 150 ml |
rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
2-3 hrsti 2-3 hrsti nakrájených hub (žampiony a hlíva) | Hřib čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
troška oleje | Olej řepkový | |
300 g 300 g uvařených brambor | Brambor zimní | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
hrubá mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
olej | Olej řepkový |