Nutriční hodnoty (Rohlíková polévka se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 181 kJ / 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,10 g |
Tuky | 39,88 g |
– nasycené | 12,13 g |
– nenasycené | 26,19 g |
–– mononenasycené | 17,57 g |
–– polynenasycené | 8,63 g |
––– omega 3 | 2,33 g |
Vláknina | 7,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 686 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 78,51 g |
– cukry | 7,38 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 starší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
2 2 lahůdkové cibule | Cibulka jarní nať čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 plátek 1 plátek kedlubny (silnější) | Kedluben čerstvý | |
1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 plátek 1 plátek másla na zjemnění | Máslo kravské | 10 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý |