Nutriční hodnoty (Semolinové špagety s masem a rajčátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 207 kJ / 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,62 g |
Tuky | 23,24 g |
– nasycené | 3,30 g |
– nenasycené | 19,21 g |
–– mononenasycené | 15,98 g |
–– polynenasycené | 3,23 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 15,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 56,39 g |
– cukry | 34,01 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 porce 2 porce semolinových špaget | Špagety pšeničné | |
2 lžíce 2 lžíce (cca) vody ze špaget | Špagety pšeničné | |
200 g 200 g kuřecího (nebo vepřového masa) | ||
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
50 ml 50 ml bílého vína (volitelně) | Víno bílé suché | 50 ml |
10 10 malých rajčátek | Rajče červené čerstvé | 600 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
6 6 černých oliv (nebo i zelených) | Olivy čerstvé zralé | |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku z tuby | Protlak rajčatový | 15 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce domácího ostrého kečupu (i koupeného) | Kečup ostrý | 22.5 ml |
1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
parmezán | Parmezán | |
čerstvé bylinky dle chuti | Petržel nať čerstvá | |
maličko olivového oleje | Olej olivový |