Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Čočková polévka ze zbylé čočky s ovesnými vločkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie8 065 kJ /
1 928 kcal
Bílkoviny137,69 g
– z toho živočišné bílkoviny68,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny69,12 g
Tuky60,50 g
– nasycené30,71 g
– nenasycené29,30 g
–– mononenasycené13,07 g
–– polynenasycené16,22 g
––– omega 30,44 g
Vláknina59,95 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 3,86 g
Sůl8,90 g
Sacharidy180,83 g
– cukry13,36 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce vyškvařeného sádla Sádlo vepřové 15 g
1 1 cm silný plátek špeku Špek
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce ovesných vloček Vločky ovesné 30 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
1 l 1 l uzeného vývaru (nebo vody) Vývar vepřový 1000 ml
1 hrnek 1 hrnek vařené čočky (200 ml) Čočka hnědá neloupaná 250 g
2 nožky 2 nožky klobásy (nebo párků) Klobása 440 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
nasekané bylinky Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.