Nutriční hodnoty (Čočková polévka ze zbylé čočky s ovesnými vločkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 065 kJ / 1 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 68,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,12 g |
Tuky | 60,50 g |
– nasycené | 30,71 g |
– nenasycené | 29,30 g |
–– mononenasycené | 13,07 g |
–– polynenasycené | 16,22 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 59,95 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 8,90 g |
Sacharidy | 180,83 g |
– cukry | 13,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce vyškvařeného sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 cm silný plátek špeku | Špek | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce ovesných vloček | Vločky ovesné | 30 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 l 1 l uzeného vývaru (nebo vody) | Vývar vepřový | 1000 ml |
1 hrnek 1 hrnek vařené čočky (200 ml) | Čočka hnědá neloupaná | 250 g |
2 nožky 2 nožky klobásy (nebo párků) | Klobása | 440 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
nasekané bylinky | Petržel nať čerstvá |