Nutriční hodnoty (Vytuněný buřtguláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,49 g |
Tuky | 12,60 g |
– nasycené | 5,98 g |
– nenasycené | 5,61 g |
–– mononenasycené | 1,83 g |
–– polynenasycené | 3,78 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 50,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,01 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 219,83 g |
– cukry | 55,72 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
sádlo | Sádlo vepřové | |
2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 celá hlavička česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
3 3 větší špekáčky | Špekáček | |
600 g 600 g brambor | Brambor zimní | 600 g |
400 g 400 g čerstvého bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 400 g |
0,5 l 0,5 l světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 500 ml |
1 l 1 l vývaru (nebo vody a 1,5 kostky bujónu) | Vývar masový | 1000 ml |
1 1 vrchovatá lžíce sypkého Extra Masoxu | Bujón hovězí | |
140 g 140 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
3 3 vrchovaté lžíce kečupu | Kečup sladký | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 lžičky 2 lžičky celého kmínu | Kmín | 10 g |
6 lžiček 6 lžiček gulášového koření | Koření Argentina | 30 g |
1 1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | |
1 lžička 1 lžička pálivé mleté papriky | Paprika pálivá | 6 g |
mletý pepř dle chuti | Pepř černý mletý | |
2 lžičky 2 lžičky houbového koření | Provensálské koření | 10 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky muškátového květu | Muškát květ sušený | 1.25 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 1.25 g |
čerstvá majoránka | Majoránka čerstvá |