Nutriční hodnoty (Kakaové řezy s jablky a krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 265 kJ / 4 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 53,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,32 g |
Tuky | 263,32 g |
– nasycené | 119,34 g |
– nenasycené | 125,11 g |
–– mononenasycené | 98,39 g |
–– polynenasycené | 26,72 g |
––– omega 3 | 7,07 g |
Vláknina | 27,97 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,94 g |
Sacharidy | 405,28 g |
– cukry | 226,89 g |
––– laktóza | 24,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
140 g 140 g cukru krupice | Cukr bílý | 140 g |
6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
6 lžic 6 lžic teplé vody | Voda | 108 ml |
20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
600 g 600 g strouhaných jablek (zavařené) | Jablko čerstvé | 600 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky badyánu mletého | Badyán | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička skořice mleté | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku (sypký) | Puding v prášku | 15 g |
300 g 300 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 300 ml |
400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
2 lžíce 2 lžíce vanilmixu (pudink bez vaření) | ||
pár kapek kapek mandlové příchuti (nemusí být) | Aroma mandlové | |
nastrouhaná čokoláda (na posypání) | Čokoláda mléčná 30% |