Nutriční hodnoty (Plátek vepřové kýty se žampionovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 681 kJ / 880 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,46 g |
Tuky | 87,27 g |
– nasycené | 57,00 g |
– nenasycené | 27,72 g |
–– mononenasycené | 24,58 g |
–– polynenasycené | 3,14 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 4,56 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 14,71 g |
– cukry | 11,04 g |
––– laktóza | 6,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 plátky 2 plátky vepřové kýty | Vepřová kýta | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
přepuštěné máslo na smažení (nebo obyčejné máslo s 1 lžičkou oleje) | Ghí | |
4-5 4-5 větších žampionů | Žampion čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
200 ml 200 ml vývaru (hovězí nebo jakýkoliv jiný) | Vývar masový | 200 ml |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 5 g |
1 špetka 1 špetka houbového koření | Provensálské koření | |
30 g 30 g studeného másla | Máslo kravské | 30 g |
petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
opečené brambůrky k podávání | Brambor zimní |