Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Plátek vepřové kýty se žampionovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 681 kJ /
880 kcal
Bílkoviny7,80 g
– z toho živočišné bílkoviny6,34 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,46 g
Tuky87,27 g
– nasycené57,00 g
– nenasycené27,72 g
–– mononenasycené24,58 g
–– polynenasycené3,14 g
––– omega 30,81 g
Vláknina4,56 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy14,71 g
– cukry11,04 g
––– laktóza6,24 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 plátky 2 plátky vepřové kýty Vepřová kýta
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžička 1 lžička sladké papriky Paprika červená sušená 1 g
hladká mouka na obalení Mouka pšeničná hladká
přepuštěné máslo na smažení (nebo obyčejné máslo s 1 lžičkou oleje) Ghí
4-5 4-5 větších žampionů Žampion čerstvý
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
200 ml 200 ml vývaru (hovězí nebo jakýkoliv jiný) Vývar masový 200 ml
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžička 1 lžička pikantní hořčice Hořčice dijonská 5 g
1 špetka 1 špetka houbového koření Provensálské koření
30 g 30 g studeného másla Máslo kravské 30 g
petrželka na ozdobu Petržel nať čerstvá
opečené brambůrky k podávání Brambor zimní

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.