Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jednoduchá křenová omáčka s vařeným vejcem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 531 kJ /
1 083 kcal
Bílkoviny28,59 g
– z toho živočišné bílkoviny24,90 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,69 g
Tuky91,92 g
– nasycené51,30 g
– nenasycené33,52 g
–– mononenasycené27,72 g
–– polynenasycené5,80 g
––– omega 31,25 g
Vláknina4,32 g
Cholesterol 744 mg
Sodík 467 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy33,76 g
– cukry11,70 g
––– laktóza6,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 lžička 1 lžička oleje Olej řepkový 5 ml
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
sůl Sůl mořská
400 ml 400 ml vývaru z uzeného nebo vepřového masa (nebo mléko) Vývar masový 400 ml
3 lžíce 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu Křen čerstvý 45 g
200 g 200 g smetana ke šlehání 33% Smetana kravská sladká 30% 200 ml
na špičku lžičky lžičky muškátového květu Muškát květ sušený
citronová šťáva k dochucení Šťáva z citrónu
mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
2 2 vejce vařená natvrdo Vejce slepičí 140 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.