Nutriční hodnoty (Fazolová polévka s klobásou a libečkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 054 kJ / 1 686 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 92,98 g |
Tuky | 27,20 g |
– nasycené | 16,52 g |
– nenasycené | 10,02 g |
–– mononenasycené | 4,59 g |
–– polynenasycené | 5,43 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 76,20 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 215,93 g |
– cukry | 16,00 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g bílých fazolí | Fazole bílé | 400 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
olej | Olej řepkový | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
2 2 klobásy | Klobása | |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1,5-2 l 1,5-2 l domácího silného vývaru | Vývar masový | 1750 ml |
zelená část z 1 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
petrželová nať (čerstvá nebo sušená) | Petržel nať čerstvá |