Nutriční hodnoty (Čokoládová pěna s mátou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 839 kJ / 1 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,83 g |
Tuky | 91,29 g |
– nasycené | 57,97 g |
– nenasycené | 28,99 g |
–– mononenasycené | 26,14 g |
–– polynenasycené | 2,85 g |
––– omega 3 | 0,82 g |
Vláknina | 6,87 g |
Cholesterol | 167 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 129,82 g |
– cukry | 125,59 g |
––– laktóza | 6,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
80 g 80 g tmavé čokolády (nejlépe 70% kakaové hmoty) | Čokoláda hořká 40% | 80 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
100 g 100 g mascarpone | Mascarpone | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
1 hrst 1 hrst borůvek na ozdobu | Borůvky čerstvé | |
1/2 1/2 citronu - šťáva | Citrón čerstvý | 45 g |
2 hrsti 2 hrsti mátových lístků | Máta peprná list čerstvá | |
3 lžíce 3 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 45 g |