Nutriční hodnoty (Zdravý snídaňový chlebík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 7 617 kJ / 1 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,79 g |
Tuky | 14,03 g |
– nasycené | 2,16 g |
– nenasycené | 9,06 g |
–– mononenasycené | 2,48 g |
–– polynenasycené | 6,57 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 33,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,23 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 357,08 g |
– cukry | 154,02 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
260 g 260 g hladké špaldové (pšeničné mouky) | ||
260 g 260 g celozrnné mouky (lze použít pouze celozrnnou) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 260 g |
40 g 40 g slunečnicového (anebo kokosového oleje) | ||
5 g 5 g soli | Sůl mořská | 5 g |
50 g 50 g sirupu (datlový, agáve, čekanka, med) | Sirup citronový | 50 ml |
20 g 20 g čerstvého droždí (anebo 1 sáček sušeného) | Droždí pekařské lisované | 20 g |
340 ml 340 ml teplého rostlinného mléka | Nápoj sójový | 340 ml |
kůra z 1 kůra z 1 citronu BIO (anebo kandovaná) | Citrón čerstvý | 90 g |
1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
150 g 150 g rozinek předem namočených | Rozinky | 150 g |
1 hrst 1 hrst lněného (či jiného) semínka | ||
tuk na vymazání formy | Margarín |