Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zdravý snídaňový chlebík)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 10

Energie7 617 kJ /
1 820 kcal
Bílkoviny49,79 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny49,79 g
Tuky14,03 g
– nasycené2,16 g
– nenasycené9,06 g
–– mononenasycené2,48 g
–– polynenasycené6,57 g
––– omega 30,04 g
Vláknina33,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,23 g
Sůl5,00 g
Sacharidy357,08 g
– cukry154,02 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
260 g 260 g hladké špaldové (pšeničné mouky)
260 g 260 g celozrnné mouky (lze použít pouze celozrnnou) Mouka pšeničná celozrnná hrubá 260 g
40 g 40 g slunečnicového (anebo kokosového oleje)
5 g 5 g soli Sůl mořská 5 g
50 g 50 g sirupu (datlový, agáve, čekanka, med) Sirup citronový 50 ml
20 g 20 g čerstvého droždí (anebo 1 sáček sušeného) Droždí pekařské lisované 20 g
340 ml 340 ml teplého rostlinného mléka Nápoj sójový 340 ml
kůra z 1 kůra z 1 citronu BIO (anebo kandovaná) Citrón čerstvý 90 g
1 lžíce 1 lžíce skořice Skořice ceylonská 15 g
150 g 150 g rozinek předem namočených Rozinky 150 g
1 hrst 1 hrst lněného (či jiného) semínka
tuk na vymazání formy Margarín

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.