Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Maková kynutá buchta)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie18 510 kJ /
4 424 kcal
Bílkoviny115,25 g
– z toho živočišné bílkoviny31,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny83,55 g
Tuky182,26 g
– nasycené58,24 g
– nenasycené100,82 g
–– mononenasycené44,82 g
–– polynenasycené56,01 g
––– omega 31,24 g
Vláknina46,12 g
Cholesterol 990 mg
Sodík 789 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy557,62 g
– cukry239,95 g
––– laktóza7,99 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 400 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
7 g 7 g sušeného droždí Droždí sušené 7 g
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
150 ml 150 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 150 ml
80 g 80 g rozpuštěného másla Máslo kravské 80 g
200 g 200 g mletého máku Mák modrý mletý 200 g
mléko podle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5%
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá 1.25 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky perníkového koření Perníkové koření 1.25 g
1 lžička 1 lžička citronové kůry Citronová kúra čerstvá 5 g
1 lžíce 1 lžíce povidel (nebo marmelády) Povidla 23 g
tuk na vymazání Margarín
mouka na vysypání Mouka pšeničná hladká
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g
moučkový cukr na posypání Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.