Nutriční hodnoty (Maková kynutá buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 510 kJ / 4 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 83,55 g |
Tuky | 182,26 g |
– nasycené | 58,24 g |
– nenasycené | 100,82 g |
–– mononenasycené | 44,82 g |
–– polynenasycené | 56,01 g |
––– omega 3 | 1,24 g |
Vláknina | 46,12 g |
Cholesterol | 990 mg |
Sodík | 789 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 557,62 g |
– cukry | 239,95 g |
––– laktóza | 7,99 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
7 g 7 g sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
150 ml 150 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 1.25 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 1.25 g |
1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce povidel (nebo marmelády) | Povidla | 23 g |
tuk na vymazání | Margarín | |
mouka na vysypání | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |