Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s klobásou a restovanými žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,06 g |
Tuky | 20,98 g |
– nasycené | 13,52 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 5,94 g |
–– polynenasycené | 2,73 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 15,02 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 473 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 39,18 g |
– cukry | 4,85 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
50 g 50 g pikantní klobásy | Klobása | 50 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
2 lžičky 2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř čerstvě mletý | Pepř černý | |
hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |