Nutriční hodnoty (Moravský cibulář)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 8 925 kJ / 2 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,46 g |
Tuky | 25,61 g |
– nasycené | 9,40 g |
– nenasycené | 14,02 g |
–– mononenasycené | 7,15 g |
–– polynenasycené | 6,87 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 29,31 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 400,60 g |
– cukry | 36,09 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
35-40 g 35-40 g žitného kvasu | Kvásek žitný | 37.5 ml |
200 g 200 g vody | Voda | 200 ml |
100 g 100 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
100 g 100 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
100 g 100 g syrovátky (nebo vody) | Syrovátka tekutá | 100 ml |
200 g 200 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
1 1 větší špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
2 2 rovné lžičky soli (9-10 g) | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý |