Nutriční hodnoty (Jarní polévka s ředkvičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 433 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,83 g |
Tuky | 19,66 g |
– nasycené | 12,84 g |
– nenasycené | 7,53 g |
–– mononenasycené | 5,81 g |
–– polynenasycené | 1,73 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 32,65 g |
– cukry | 7,58 g |
––– laktóza | 3,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
3 hrsti 3 hrsti čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |