Nutriční hodnoty (Zapékané špecle se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 517 kJ / 2 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,29 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,73 g |
Tuky | 147,55 g |
– nasycené | 67,12 g |
– nenasycené | 73,20 g |
–– mononenasycené | 60,77 g |
–– polynenasycené | 12,44 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 713 mg |
Sodík | 5,17 g |
Sůl | 12,80 g |
Sacharidy | 201,76 g |
– cukry | 28,14 g |
––– laktóza | 11,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
2 2 velké vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
50-75 ml 50-75 ml jemně perlivé vody | Voda sycená | 62.5 ml |
150-200 g 150-200 g horského sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 175 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
1 lžička 1 lžička másla na vymazání | Máslo kravské | 8 g |
nasekaná pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |