Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celerovo-jablečná polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 929 kJ /
1 417 kcal
Bílkoviny12,68 g
– z toho živočišné bílkoviny2,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,58 g
Tuky117,26 g
– nasycené52,41 g
– nenasycené64,62 g
–– mononenasycené54,96 g
–– polynenasycené9,66 g
––– omega 30,31 g
Vláknina37,20 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,10 g
Sacharidy60,32 g
– cukry41,18 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g celeru Celer bulva čerstvá 500 g
1 1 malá mrkev (nemusí být) Mrkev čerstvá 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
2 2 kyselejší jablka Jablko čerstvé 300 g
750 ml 750 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 750 ml
2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu (může být i sušený) Tymián čerstvý
1 lžička 1 lžička kurkumy Kurkuma mletá 5 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
1 hrst 1 hrst vlašských ořechů Vlašské ořechy
50 g 50 g prorostlejší slaniny Špek 50 g
1 krajíc 1 krajíc dobrého chleba Chléb pšeničný kváskový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.