Nutriční hodnoty (Celerovo-jablečná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 929 kJ / 1 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,58 g |
Tuky | 117,26 g |
– nasycené | 52,41 g |
– nenasycené | 64,62 g |
–– mononenasycené | 54,96 g |
–– polynenasycené | 9,66 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 60,32 g |
– cukry | 41,18 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
1 1 malá mrkev (nemusí být) | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
2 2 kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
750 ml 750 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu (může být i sušený) | Tymián čerstvý | |
1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 hrst 1 hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
50 g 50 g prorostlejší slaniny | Špek | 50 g |
1 krajíc 1 krajíc dobrého chleba | Chléb pšeničný kváskový |