Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šumavské dalamánky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie9 106 kJ /
2 176 kcal
Bílkoviny58,62 g
– z toho živočišné bílkoviny4,27 g
– z toho rostlinné bílkoviny54,35 g
Tuky44,06 g
– nasycené4,25 g
– nenasycené36,74 g
–– mononenasycené22,62 g
–– polynenasycené14,12 g
––– omega 33,21 g
Vláknina31,76 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy370,47 g
– cukry24,08 g
––– laktóza3,73 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g vody Voda 100 ml
1 lžička 1 lžička sladěnky (nebo včelího medu) Sladěnka 5 g
10-13 g 10-13 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 11.5 g
130 g 130 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 130 g
180-200 g 180-200 g vody Voda 190 ml
80 g 80 g bílého jogurtu Jogurt kravský bílý 1,5% 80 ml
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml
2 2 rovné lžičky soli (10 g) Sůl mořská
2-3 lžičky 2-3 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 12.5 g
130 g 130 g pšeničné chlebové mouky Mouka pšeničná hladká 130 g
240 g 240 g žitné chlebové mouky Mouka žitná hladká 240 g
celý kmín Kmín
hrubozrnná sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.