Nutriční hodnoty (Bramborovo-pórkový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 3 456 kJ / 826 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,45 g |
Tuky | 57,78 g |
– nasycené | 36,85 g |
– nenasycené | 19,61 g |
–– mononenasycené | 16,57 g |
–– polynenasycené | 3,05 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 164 mg |
Sodík | 95 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 50,48 g |
– cukry | 13,71 g |
––– laktóza | 4,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
3 větvičky 3 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
80 g 80 g pórku | Pórek čerstvý | 80 g |
100 g 100 g brambor | Brambor zimní | 100 g |
50 ml 50 ml suchého bílého vína (zhruba) | Víno bílé suché | 50 ml |
750 ml 750 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 750 ml |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy (nemusí být) | Kurkuma mletá | 1.25 g |
krutonky na podávání | Krutony |