Nutriční hodnoty (Polévka s medvědím česnekem a jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 206 kJ / 1 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,30 g |
Tuky | 113,89 g |
– nasycené | 61,15 g |
– nenasycené | 40,63 g |
–– mononenasycené | 33,08 g |
–– polynenasycené | 7,55 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 50,46 g |
– cukry | 7,84 g |
––– laktóza | 6,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 180 g |
150 g 150 g jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 150 g |
150 g 150 g brambor | Brambor zimní | 150 g |
750 ml 750 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 750 ml |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
50 ml 50 ml polosladké Pálavy (nemusí) | ||
20 20 g másla (1 cm plátek) | Máslo kravské | 20 g |
sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |