Nutriční hodnoty (Směs zeleniny dušená na přepuštěném másle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 129 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,33 g |
Tuky | 40,88 g |
– nasycené | 23,99 g |
– nenasycené | 15,23 g |
–– mononenasycené | 10,13 g |
–– polynenasycené | 5,10 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 52,23 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 46,53 g |
– cukry | 22,20 g |
––– laktóza | 0,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 plátky 2 plátky celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
300 ml 300 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový) | Vývar masový | 300 ml |
1 lžíce 1 lžíce máslové jíšky (1:1 máslo a mouka) | Jíška máslová | 15 ml |
2 hrsti 2 hrsti baby špenátu (nebo medvědí česnek) | Baby špenát | |
sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, oregano, nať cibulky) | Petržel nať čerstvá |