Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Směs zeleniny dušená na přepuštěném másle)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 129 kJ /
748 kcal
Bílkoviny22,36 g
– z toho živočišné bílkoviny2,03 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,33 g
Tuky40,88 g
– nasycené23,99 g
– nenasycené15,23 g
–– mononenasycené10,13 g
–– polynenasycené5,10 g
––– omega 30,19 g
Vláknina52,23 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,28 g
Sacharidy46,53 g
– cukry22,20 g
––– laktóza0,03 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla Ghí 30 g
1 1 kedlubna Kedluben čerstvý 180 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 plátky 2 plátky celeru Celer bulva čerstvá
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
300 ml 300 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový) Vývar masový 300 ml
1 lžíce 1 lžíce máslové jíšky (1:1 máslo a mouka) Jíška máslová 15 ml
2 hrsti 2 hrsti baby špenátu (nebo medvědí česnek) Baby špenát
sůl (podle chuti) Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, oregano, nať cibulky) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.