Nutriční hodnoty (Makový dort s borůvkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 794 kJ / 4 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 137,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,50 g |
Tuky | 239,41 g |
– nasycené | 151,62 g |
– nenasycené | 72,75 g |
–– mononenasycené | 63,80 g |
–– polynenasycené | 8,95 g |
––– omega 3 | 2,81 g |
Vláknina | 17,53 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 809 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 357,95 g |
– cukry | 215,13 g |
––– laktóza | 60,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 187.5 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
2 lžíce 2 lžíce mletého máku. | ||
máslo a hrubou mouku na formu | Mouka pšeničná hrubá | |
1 kg 1 kg tvarohu v kostce | Tvaroh polotučný | 1000 g |
600 g 600 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 600 ml |
kůra a šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
6 plátků 6 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
300-400 g 300-400 g lesních borůvek | Borůvky čerstvé | 350 g |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |