Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makový dort s borůvkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie17 794 kJ /
4 253 kcal
Bílkoviny157,83 g
– z toho živočišné bílkoviny137,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,50 g
Tuky239,41 g
– nasycené151,62 g
– nenasycené72,75 g
–– mononenasycené63,80 g
–– polynenasycené8,95 g
––– omega 32,81 g
Vláknina17,53 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 809 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy357,95 g
– cukry215,13 g
––– laktóza60,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 187.5 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru Cukr bílý 125 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1/2 1/2 prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
2 lžíce 2 lžíce mletého máku.
máslo a hrubou mouku na formu Mouka pšeničná hrubá
1 kg 1 kg tvarohu v kostce Tvaroh polotučný 1000 g
600 g 600 g smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 600 ml
kůra a šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu
cukr (podle chuti) Cukr bílý
6 plátků 6 plátků želatiny Želatina vepřová
300-400 g 300-400 g lesních borůvek Borůvky čerstvé 350 g
cukr (podle chuti) Cukr bílý
200 ml 200 ml vody Voda 200 ml
1 lžička 1 lžička solamylu Bramborový škrob 5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.