Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie2 532 kJ /
605 kcal
Bílkoviny20,80 g
– z toho živočišné bílkoviny4,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,79 g
Tuky26,54 g
– nasycené13,38 g
– nenasycené11,96 g
–– mononenasycené6,97 g
–– polynenasycené4,99 g
––– omega 30,32 g
Vláknina47,31 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 782 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy49,08 g
– cukry19,01 g
––– laktóza0,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla Ghí 15 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 cm plátek celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 řapík 1 řapík celeru Celer bulva čerstvá 500 g
1 lžička 1 lžička oregana Oregano sušené 5 g
sůl dle chuti Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
600 ml 600 ml vývaru (zeleninového nebo vody) Vývar masový 600 ml
1 konzerva 1 konzerva fazolí (velkých máslových) Fazole bílé
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 15 ml
2 hrsti 2 hrsti špenátu baby Špenát čerstvý
1/2 lžíce 1/2 lžíce tahini pasty Tahini 7.5 g
1/2 1/2 citronu (kůra) Citrón čerstvý 45 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy Kurkuma mletá 2.5 g
1 hrst 1 hrst nati petrželky Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.