Nutriční hodnoty (Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 956 kJ / 1 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,86 g |
Tuky | 94,40 g |
– nasycené | 60,37 g |
– nenasycené | 31,36 g |
–– mononenasycené | 27,95 g |
–– polynenasycené | 3,40 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 283 mg |
Sodík | 174 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 107,37 g |
– cukry | 22,40 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
220 ml 220 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 220 ml |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
100 g 100 g čerstvých hříbků | Hřib čerstvý | 100 g |
500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
1 větvička 1 větvička čerstvé majoránky | Majoránka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
kuřecí skelet | Droby kuřecí směs | |
cibule | Cibule čerstvá | |
mrkev | Mrkev čerstvá | |
pórek | Pórek čerstvý | |
1 svazek 1 svazek petržele | Petržel kořenová čerstvá | 80 g |
tymián | Tymián sušený | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
celý pepř | Pepř černý | |
kuličky kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská |