Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slunečnicový chléb s kefírem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie9 615 kJ /
2 298 kcal
Bílkoviny63,62 g
– z toho živočišné bílkoviny3,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny60,32 g
Tuky53,80 g
– nasycené6,38 g
– nenasycené43,98 g
–– mononenasycené20,14 g
–– polynenasycené23,84 g
––– omega 32,23 g
Vláknina27,39 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy376,11 g
– cukry27,86 g
––– laktóza3,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g vlažné vody Voda 100 ml
1 lžička 1 lžička sladěnky (nebo včelího medu) Sladěnka 5 g
10-12 g 10-12 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 11 g
130 g 130 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 130 g
150 g 150 g vody Voda 150 ml
100 g 100 g kefíru Kefír 100 ml
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
50 g 50 g slunečnicových semínek Slunečnicová semínka loupaná 50 g
2 2 rovné lžičky soli (10 g) Sůl mořská
1 lžička 1 lžička cukru Cukr bílý 5 g
120 g 120 g žitné chlebové mouky Mouka žitná hladká 120 g
180 g 180 g pšeničné celozrnné mouky Mouka pšeničná celozrnná hrubá 180 g
70 g 70 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.