Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Butter chicken podle Pavla Berkyho)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie12 184 kJ /
2 912 kcal
Bílkoviny116,04 g
– z toho živočišné bílkoviny98,37 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,67 g
Tuky231,45 g
– nasycené115,04 g
– nenasycené108,70 g
–– mononenasycené88,65 g
–– polynenasycené20,05 g
––– omega 33,15 g
Vláknina25,24 g
Cholesterol 709 mg
Sodík 469 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy81,73 g
– cukry42,64 g
––– laktóza4,93 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g stehenních řízků bez kůže Kuře stehno bez kůže 500 g
1 lžíce 1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru (nebo zázvorové pasty) Zázvor sušený 15 g
1 lžíce 1 lžíce směsi Garam masala Garam masala 15 g
1 lžíce 1 lžíce bílého tučného jogurtu Jogurt kravský bílý 3,5% 20 ml
1 lžíce 1 lžíce rostlinného oleje Olej řepkový 20 ml
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
500 g 500 g rajčat Rajče červené čerstvé 500 g
500 ml 500 ml kuřecího vývaru Vývar kuřecí 500 ml
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
130 g 130 g másla Máslo kravské 130 g
2 2 červené cibule Cibule červená čerstvá 138 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžíce 1 lžíce směsi Chicken tikka masala Koření pěti vůní
50 g 50 g kešu ořechů Kešu 50 g
čerstvý koriandr Koriandr listy čerstvé
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.