Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 013 kJ /
1 198 kcal
Bílkoviny25,62 g
– z toho živočišné bílkoviny10,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,68 g
Tuky98,72 g
– nasycené55,56 g
– nenasycené40,49 g
–– mononenasycené30,55 g
–– polynenasycené9,94 g
––– omega 31,87 g
Vláknina36,50 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy34,75 g
– cukry17,90 g
––– laktóza5,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 l 1 l masového vývaru (nebo 1 l vody) Vývar masový 1000 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 malá bulva celeru Celer bulva čerstvá 540 g
2 díly 2 díly řapíkatého celeru Celer řapíkatý
200 g 200 g žampionů Žampion čerstvý 200 g
200 ml 200 ml smetany 33% Smetana kravská sladká 35% 200 ml
kysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
petrželová nať Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.