Nutriční hodnoty (Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 013 kJ / 1 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,68 g |
Tuky | 98,72 g |
– nasycené | 55,56 g |
– nenasycené | 40,49 g |
–– mononenasycené | 30,55 g |
–– polynenasycené | 9,94 g |
––– omega 3 | 1,87 g |
Vláknina | 36,50 g |
Cholesterol | 226 mg |
Sodík | 595 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 34,75 g |
– cukry | 17,90 g |
––– laktóza | 5,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l masového vývaru (nebo 1 l vody) | Vývar masový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 1 malá bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
2 díly 2 díly řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
200 ml 200 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 200 ml |
kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |