Nutriční hodnoty (Muffiny s třešněmi a šalvějí podle Josefa Maršálka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 663 kJ / 2 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 44,30 g |
Tuky | 60,77 g |
– nasycené | 9,51 g |
– nenasycené | 44,90 g |
–– mononenasycené | 24,76 g |
–– polynenasycené | 20,14 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 3,49 g |
Sacharidy | 424,39 g |
– cukry | 234,19 g |
––– laktóza | 5,39 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
240 g 240 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 240 g |
110 g 110 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 110 ml |
120 g 120 g rozpuštěného másla¨ | ||
5 g 5 g mandlové esence | Aroma mandlové | |
2 2 vejce velikosti M | Vejce slepičí | 140 g |
80 g 80 g sekaných mandlí | Mandle loupané | 80 g |
180 g 180 g cukru krupice | Cukr bílý | 180 g |
12 g 12 g kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
2 g 2 g soli | Sůl mořská | 2 g |
300 g 300 g vypeckovaných třešní | Třešně čerstvé | 300 g |
čerstvá šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
plátky mandlí | Mandle loupané | |
hrubý cukr (dle chuti) | Cukr bílý |