Nutriční hodnoty (Kedlubnová máslová polévka s hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 837 kJ / 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,91 g |
Tuky | 17,15 g |
– nasycené | 10,71 g |
– nenasycené | 5,88 g |
–– mononenasycené | 5,27 g |
–– polynenasycené | 0,62 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 14,30 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 55,16 g |
– cukry | 14,06 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velká kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
1 špetka 1 špetka čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | |
pár mladých kedlubnovéých lístků lístků | ||
pár lístků lístků petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1 hrst 1 hrst čerstvého hrášku (nebo mraženého) | Hrášek zelený | |
pár lístků lístků libečku (volitelně) | Libeček čerstvý |