Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka BORŠČ)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie8 370 kJ /
2 001 kcal
Bílkoviny241,02 g
– z toho živočišné bílkoviny234,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,42 g
Tuky99,53 g
– nasycené12,63 g
– nenasycené76,30 g
–– mononenasycené55,63 g
–– polynenasycené20,67 g
––– omega 36,09 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 11,11 g
Sůl27,12 g
Sacharidy28,48 g
– cukry17,57 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g vepřového masa Vepřová kýta 500 g
300 g 300 g kuřecího masa Kuře prso 300 g
300 g 300 g uzeného masa Vepřová plec uzená 300 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 střední mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
1/2 1/2 hlávky zelí (cca 300 g) Zelí bílé čerstvé
200 g 200 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 200 g
2 2 střední červené řepy Červená řepa čerstvá
6 lžic 6 lžic oleje Olej řepkový 66 ml
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
1 lžička 1 lžička granulovaného česneku Česnek sušený 5 g
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
1 lžička 1 lžička majoránky Majoránka sušená 7 g
2 lžičky 2 lžičky sladké mleté červené papriky Paprika červená sušená 2 g
4 lžíce 4 lžíce citronky Šťáva z citrónu
3 l 3 l vody Voda 3000 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.