Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborová polévka dle Bohuslava)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 132 kJ /
988 kcal
Bílkoviny10,06 g
– z toho živočišné bílkoviny4,03 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,03 g
Tuky86,42 g
– nasycené55,48 g
– nenasycené29,76 g
–– mononenasycené26,43 g
–– polynenasycené3,32 g
––– omega 30,48 g
Vláknina12,28 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy36,28 g
– cukry8,06 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru Celer řapíkatý
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
500 ml 500 ml vepřového vývaru Vývar vepřový 500 ml
čerstvé houby Hřib čerstvý
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
tymián Tymián sušený
majoránka Majoránka sušená
houbové koření Provensálské koření
drcený kmín Kmín mletý
oregano Oregano sušené
čerstvá pažitka Pažitka čerstvá
česnek Česnek čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.