Nutriční hodnoty (Bramborová polévka dle Bohuslava)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 132 kJ / 988 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,03 g |
Tuky | 86,42 g |
– nasycené | 55,48 g |
– nenasycené | 29,76 g |
–– mononenasycené | 26,43 g |
–– polynenasycené | 3,32 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 12,28 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 36,28 g |
– cukry | 8,06 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
500 ml 500 ml vepřového vývaru | Vývar vepřový | 500 ml |
čerstvé houby | Hřib čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
tymián | Tymián sušený | |
majoránka | Majoránka sušená | |
houbové koření | Provensálské koření | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
oregano | Oregano sušené | |
čerstvá pažitka | Pažitka čerstvá | |
česnek | Česnek čerstvý |