Nutriční hodnoty (Zapečený květák se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 518 kJ / 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 44,85 g |
– nasycené | 19,72 g |
– nenasycené | 17,16 g |
–– mononenasycené | 14,43 g |
–– polynenasycené | 2,73 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 849 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 11,80 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velký květák (lze použít i mražený) | Květák čerstvý | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
200 ml 200 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
máslo | Máslo kravské |