Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Studený letní boršč)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie3 703 kJ /
885 kcal
Bílkoviny27,43 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,93 g
Tuky34,00 g
– nasycené20,56 g
– nenasycené13,59 g
–– mononenasycené9,81 g
–– polynenasycené3,77 g
––– omega 30,18 g
Vláknina62,25 g
Cholesterol 94 mg
Sodík 1,30 g
Sůl2,82 g
Sacharidy87,79 g
– cukry60,06 g
––– laktóza4,72 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g červené řepy Červená řepa čerstvá 500 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 l 1 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
2 2 hřebíčky Hřebíček
2 kuličky 2 kuličky pepře Pepř černý
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
120 ml 120 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 120 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.