Nutriční hodnoty (Svěží okurková polévka s mátou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 589 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 29,00 g |
– nasycené | 18,75 g |
– nenasycené | 8,69 g |
–– mononenasycené | 7,90 g |
–– polynenasycené | 0,79 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 19,28 g |
– cukry | 19,28 g |
––– laktóza | 14,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 salátové okurky (hadovky) | Okurka salátová čerstvá | |
1 hrst 1 hrst čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
sůl podle chuti | Sůl mořská | |
250 ml 250 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
1 lžička 1 lžička hnědého cukru | Cukr třtinový | 5 g |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
100 ml 100 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
trocha trocha čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý |