Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Svěží okurková polévka s mátou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 589 kJ /
380 kcal
Bílkoviny10,40 g
– z toho živočišné bílkoviny10,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky29,00 g
– nasycené18,75 g
– nenasycené8,69 g
–– mononenasycené7,90 g
–– polynenasycené0,79 g
––– omega 30,26 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy19,28 g
– cukry19,28 g
––– laktóza14,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 salátové okurky (hadovky) Okurka salátová čerstvá
1 hrst 1 hrst čerstvé máty Máta peprná list čerstvá
sůl podle chuti Sůl mořská
250 ml 250 ml kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 250 ml
1 lžička 1 lžička hnědého cukru Cukr třtinový 5 g
šťáva z 1/2 citronu Šťáva z citrónu
100 ml 100 ml mléka (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
trocha trocha čerstvě mletého pepře Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.