Nutriční hodnoty (Brokolicovo-nivová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 525 kJ / 604 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
Tuky | 31,55 g |
– nasycené | 20,25 g |
– nenasycené | 10,62 g |
–– mononenasycené | 8,77 g |
–– polynenasycené | 1,85 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 107 mg |
Sodík | 2,05 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 24,43 g |
– cukry | 10,33 g |
––– laktóza | 1,43 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
1 1 smetana(nebo 1/2) | ||
trochu trochu mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |